lørdag 29. mai 2010

Ut i verden!

I februar holdt instituttet en lunsj for å markere at jeg sluttet som instituttleder, og da fikk jeg bl.a. i gave et helgeopphold på Selje Hotell for to personer, med hotell og reise Bergen-Selje tur-retur med hurtigbåt. Vi bestemte oss for – etter mange og nøye overveielser – å bruke pinsehelgen til denne turen, og har gledet oss lenge. Jeg var spent, for dette var min første tur utenfor Askøy og Bergen på over et halvt år. Så lang tid har det faktisk gått siden operasjonen 9. november!

Med denne lille billedreportasjen vil jeg gjerne få takke alle ved Matematisk institutt for den flotte gaven.  Vi hadde en deilig og inspirerende tur, og den beviste også for meg at det faktisk går an å reise lenger enn 3 mil på en gang.  Det var til stor oppmuntring!

På vei til Strandkaiterminalen:

Underveis, på "Kommandøren":

Fint vær da vi nærmet oss, fredag kveld:

Her er hotellet sett fra hagen. Vårt rom hadde den midterste av de tre små arkene til venstre i bildet.

Regnklærne kom godt med.  Man kan si mye godt om seljeværingene, men akkurat dette med været har de ikke helt "fått til".  Selje skal jo være så vakkert, og det kan man faktisk ane at det er, men det er vel helst når været også er bra!

Værforholdene innbød mye til dråpefotografering:Men det var ikke bare regn, heldigvis.  Her har fotograf Leikny vært spesielt heldig med motivet, synes jeg:
 


Her var det også et lite opphold, vi er på vei til kunstneren Kjell-Stig Amdams galleri.

Verkstedet hans sto åpent:

Han hadde et helt lite tun med hus der han stilte ut kunsten sin:

Leikny er fin i fargene!

Men vi må ta bildet på nytt uten henne for å få et annet motiv i fokus, nemlig kirken. Den ligner en andemor som passer på en flokk andunger, gjør den ikke? Vi kalte dem kirklingene, denne rekken med naust:


Vi måtte selvsagt ta turen ut til klosteret på Selja, en øy like utenfor Selje sentrum.

Klosterruinene er imponerende, og under restaurering.  Her er klokketårnet.
På vei opp i skråningen.
Jeg gikk ikke så langt, men Leikny var helt oppe i hulen der Sunniva og hennes følge etter legenden ble begravet (etter eget ønske, forøvrig).  Nå er det et pilegrims-"monument" der oppe.

Tilbake til fastlandet, og noen bilder fra området rundt kirken. Her er Selje sentrum og kai i bakgrunnen, dette bildet er tatt presis i motsatt retning fra det tidligere bildet av kirken med kirklingene.

Litt sol fikk vi da også, selv om det ikke var mye.
Smug mellom to kirklinger:

Den nordligste halvparten av kirklingene i kveldssol:

Og kirken selv i aftensol:

Vel hjemme igjen i Bergen ble vi plukket opp på Strandkaiterminalen av Torstein, og så bar det avsted til en bedre middag på Peppes Pizza i Loddefjord. 


Borte bra, men hjemme best!

2 kommentarer:

  1. Tok du ikke med bildet av deg med hatten din i solnedgang???! Det er MYE MYE finere enn nærbildet av meg og hatten min.......ja, det var en fin helg. Jeg hadde noen gode turer og opplevelser alene her og der, når SA sov eller satt og tenkte på formler, og maten var skikkelig bra, i tilleg til det bildene over viser, pluss mer, så utbyttet var stort for meg også.

    SvarSlett
  2. Solnedgangsbildet m/hatt er tatt inn nå!

    SvarSlett