fredag 30. juli 2010

Progresjonsfri!

Ja dét var ordet hun brukte, legen min, da jeg skulle få vite om resultatet av siste MR-scan, som ble tatt tirsdag for tre dager siden. Det betyr at, som i mai, så var det heller ikke denne gangen spor av ondartet aktivitet i hodet mitt.  Gunnvald omtalte seg selv som et tilfelle av ”begivenhetsløs overleving”, og selv om det er noen år for tidlig for meg å tilregnes den kategorien, begynner jeg snart å føle det på samme måte :-).

Hodet var rent og fint inni, og bildene var skarpe og klare. Utrolig hva medisinen kan få til med litt hjelp fra matematikere og fysikere!

Det jeg nå har av plager, som trøtthet utover det normale, og tidvis kvalme, blir tilskrevet ettervirkninger av den behandlingen jeg har fått, både stråling og kjemikalier.  Nå skal jeg virkelig ha fri, i den betydning at jeg ikke skal ha mer behandling på lenge (kanskje aldri mer?)  Men jeg er fremdeles Kreftavdelingens ansvar, de skal passe på meg og sørge for nye MR-bilder ca hver 3. måned fremover.  Og jeg har min lege og mine kontakter på poliklinikken som jeg når som helst kan ringe til, skulle det være noe.

Jeg har sagt det før, og gjentar det gjerne: all honnør til Haukeland Universitetssykehus. Jeg har så godt som uten unntak alltid blitt møtt med vennlighet, kompetanse, forståelse for min situasjon, og omsorg.  At ventetid i enkelte situasjoner blir litt lenger enn beregnet, er nærmest en selvfølge i en så stor og kompleks organisasjon som HUS.

Du er fri, sa legen, fri til å reise på lang ferie, fri fra medisiner, inkludert mine kraftige helgedoser med Bactrim som jeg har måttet ta helt siden desember.  Og en melodistrofe med følgende tekst datt meg i hu:

Med undring eg ser: Eg er fri!

og sannelig om ikke verset (av Trygve Bjerkreim) fortsetter slik:

Eg skal ikkje døy, eg skal leva
med Jesus til æveleg tid.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer.
  Vi får fortsette våre liv som er begivenhetsløse sett fra kreftlegens ståsted.
  Nå er det bare tre uker til vi treffes på mimrefest. Det blir nok en ikke-begivenhet som vi kan glede oss til.

  SvarSlett
 2. @Gunnvald: Jeg forbereder meg allerede til ikke-begivenheten:

  Из-за острова на стрежень,
  На простор речной волны,
  Выплывают расписные,
  Острогрудые челны.

  На переднем Стенька Разин,
  Обнявшись, сидит с княжной,
  Свадьбу новую справляет,
  Сам веселый и хмельной.

  ...

  SvarSlett
 3. Det var helt fantastisk. Nå kan jeg dra på ferie.

  Øystein

  SvarSlett