lørdag 27. mars 2010

Våren kommer

Jeg er full av takknemlighet for at snøen endelig nå er borte, ikke bare fra vår tomt og bilveiene rundt om, men også snarveier og fortau, både på Askøy og i Bergen, kan nå nyttes etter hensikten.  Vinterstøvlettene får ha meg unnskyldt, heretter går det i lave sko!

Fredag 19.3 var siste dag av andre femdagersbolk av første tremånederskur med Temodal. Som også i februarbolken gikk det bra de første par dagene, men så kom en periode med trøtthet. Men mens denne perioden varte i over to uker forrige gang, og var preget av kvalme og dårlig appetitt i tillegg til utmattelse, var den nå for det første mye lettere, og for det andre over etter noen dager. Mandag måtte jeg kansellere en tannlegetime og tirsdag en forelesning på grunn av trøtthet, men siden onsdag (faktisk tirsdag ettermiddag) har jeg vært i etter forholdene meget bra form.

Og det har kommet godt med, for stakkars Leikny har brukket og forstuet ankelen, som ble gipset etter at Egir kjørte henne til legevakten:
Dette skjedde sist søndag, men vondt er det fremdeles, hun skal gå med gipsen i tre uker og være så mye som mulig i ro, og helst holde foten høyt.  Krykkene skimtes på gulvet i bakgrunnen:

A propos våren: nå da snøen forsvant fra hagen, aktualiserte "prosjekt trefelling" seg. Vi har bestemt at to større og en mindre bjørk nå skal ned fordi de stjeler utsikten vår til fjorden og byen, iallfall om sommeren når løvverket kommer på. Så nå har vi snakket med flere, både venner og kjente og kommersielle aktører, så jeg føler meg sikker på at vi skal få trærne trygt ned, og det uten å rasere noen ledninger! Er vi heldige, blir hendelsen med tiden kanskje dokumentert nærmere i denne blogg. I mellomtiden ønsker jeg alle lesere en riktig god påske!

Et lite PS for alle dem som får sine sjakknyheter fra denne bloggen: Magnus Carlsen kom sterkt tilbake i Amber etter en begredelig start, og var det ikke for en skikkelig tabbe i den siste dagens blindsjakkparti (han satte rett og slett dronningen i slag) ville han ha vunnet hele turneringen alene.  Som det gikk, delte han nå førsteplassen med Ivanchuk, som (vi husker) slo ham 2-0 den første dagen. Gratulerer, det er vel den fjerde eller femte sjakkturneringen på rad Magnus har vunnet.

2 kommentarer:

  1. Hei Stein Arild, Fikk en innskytelse til å kikke etter hvordan det går med deg, og det ser ut som om det etter forholdene går rimelig bra? Leste også at du nettopp hadde bursdag: Gratulerer! Og så var det artig å se bildet av deg og Gunnvald sammen. Det skal bli fint å treffes på 3rb-klassefesten i august.
    Sender deg tanker innimellom, og håper at det fortsetter å gå bra. Elizabeth

    SvarSlett
  2. Så koselig å høre fra deg her, Elizabeth! Jeg gleder meg stort til klassefesten.

    SvarSlett