mandag 11. januar 2010

Lang mandag

Helsebussen hentet oss på minuttet, og det gikk raskt å komme til Haukeland, men så ble det en lang dag. Etter strålingen hadde jeg to legetimer.

Den første var en undersøkelse hos en nevrolog (på Nevrologisk poliklinikk), med hensikt å avklare når jeg igjen skal få kjøre bil. Konklusjonen var grei nok: når tre måneder er gått siden operasjonen skal alt være klart. Jeg har hittil ikke hatt det minste tilløp til den typen epileptiske reaksjoner man har vært redd for etter operasjonen, og hvis jeg ikke merker noe videre heller, kan jeg kjøre fra 9. februar.

Den neste timen var en såkalt "strålingskontroll", nyttig og informativ samtale med en lege på Kreftpoliklinikken. Kapasitetsproblemer førte til at denne ble ca 45 minutter forsinket, men sånt må man bare regne med. Jeg fikk iallfall svar på endel spørsmål, først og fremst om hva som skal skje etter min siste stråledag som er allerede på onsdag førstkommende.

For det første er det altså slutt på strålebehandlingen, og dermed den daglige reisen til HUS.

For det andre skal jeg nå ha fire ukers pause fra cellegiften (Temodal). Deretter skal jeg ha tre "kurer" med Temodal, der en slik "kur" er definert som "5 dager med Temodal, 23 dager uten"; den varer dermed i nøyaktig fire uker. Etter disse tre kurene skal det taes MR-bilder. Vi er da i starten av mai, omtrent.

For det tredje: mitt inntak av den trykkreduserende medisinen Dexamethason (som jeg har omtalt endel tidligere i forbindelse med god appetitt) skal reduseres langsomt, etter en nøye fastsatt plan. Dette for at min kropp (nærmere bestemt binyrebarken) skal rekke å tilpasse seg endringene og ta opp igjen sin egen produksjon, som har vært redusert av Dexamethasonen.  I løpet av en måned skal det daglige inntaket reduseres i jevnt tempo fra 6mg via 4mg, 3mg, 2mg, 1,5mg, 1mg og 0,5mg, det siste kvantum t.o.m 12.02.10.

Det ser ut til at jeg skal fortsette med høye Bactrimdoser i helgene, men på akkurat dette punkt skal legene ha en diskusjon, og jeg avventer en nærmere beskjed som skal komme i løpet av denne uken.

Neste legetimer nå er på Øyeavdelingen 20.1 og hos min behandlende lege på Kreftavdelingen 12.2.

Jeg sa at det ble en lang dag.  Etter siste legetime ventet vi en bra stund på hjemtransport, og pga stor trafikk og stengt Lyderhorntunnel tok drosjeturen omtrent en time.  Kl 1915 var jeg omsider hjemme, ni timer etter at vi dro hjemmefra.

Men dagen har alt i alt vært en fin dag, med positivt utfall på alle kanter.  For eksempel fikk vi tak i flere Temodalkapsler på sykehusapoteket, nok til resten av denne uken og vel så det.  Og et virkelig høydepunkt: jeg traff en tidligere UiB-kollega i parken som jeg ikke hadde sett på et par år.  Takk for praten!

1 kommentar:

  1. Så kjekt at du mest sannsynlig kan kjøre bil igjen snart! :D

    SvarSlett