fredag 1. januar 2010

Nytt år

Ved midnatt nyttårsaften gikk Kjell, Leikny og jeg opp til Thorsenfeltet for å se på fyrverkeri derfra. Det ble et litt tilfeldig sted vi stoppet, og vi visste ikke om noe spesielt å se etter. Men utsikten til Bergen er slik:


Etterhvert smalt det både her og der:


stadig med byen i bakgrunnen:


Men det ble snart kaldt for meg, og stativet fusket litt, så det billedmessige utbyttet ble redusert til en nyttig erfaring.

Selve nyttårsdagen tok jeg fornuften fangen og ble hjemme da Leikny og Torstein gikk av gårde for å ta del i menighetens nyttårsbad på Solnes. Resten av bildene i dag har Tore tatt. De er publisert på menighetens nettsted amen.no, og jeg siterer noen få av dem her.

Aller først uti var Miriam:


Men Leikny var raskt etter:


Torstein gjorde det på den tøffe måten!


Eirik frøs.  Desto taprere, spør du meg:


Har ikke jeg spreke familiemedlemmer og menighetssøsken?

Til slutt reiste vi med Torstein som sjåfør til Aashild, som hadde invitert oss til middag sammen med Signhild og Åsmund. Fint måltid og hyggelig selskap!

6 kommentarer:

 1. Godt nytt år til dere alle med ønsker om alt godt i året vi nå er inne i!
  Synes dere har friske rutiner på nyttårsfeiring på deres kanter. Her har vi hatt en kaldt jul med kulde ned i -26, så badinge er det siste vi har tenkt på. Har hatt noen urfordringer på fyringsfronten, men ellers hatt en fin jule- og nyttårsfeiring med slekt og gode venner!

  Nyttårshilsen fra Werner og Kari

  SvarSlett
 2. Jeg må jo si at spesielt det første fyrverkeribildet ble svært vellykket. Ikke minst at du fikk et helt fyrverkeri innenfor billedrammen, og med en vettug eksponering av bakgrunnen attpå til. I mine egne eksperimenter går det adskillige dusin med eksponeringer mellom hvert bilde som blir såpass brukbart.

  PS. Det er visst en Harald til som kommenterer her. Jeg er ikke han andre, jeg er meg …

  SvarSlett
 3. PPS. Jeg prøver med myopenid i stedet. Skal vi se om det blir noe bedre? Skal jeg tro forhåndsvisningen, blir det bare dummere enn noensinne. Men jeg legger inn meldingen, så får vi se. – Fortsatt Harald H-O

  SvarSlett
 4. PPS. Dumme blogspot, kaller meg openid, liksom. Den skjønner kanskje ikke openid-delegering. På første forsøk brukte jeg google-autentisering, men den har forsynt innlegget mitt med blogspot-ikon. Gruff. Den vil ha meg til å fylle inn capcha også. Dobbelgruff.

  SvarSlett
 5. @H2O: Det første fyrverkeribildet var jeg fornøyd med, ja. Lukkertid 3,2 sek, f/7.1, 35mm brennvidde (tilsv. 70mm klassisk), og ISO 100 (burde gått litt opp kanskje). Jeg vil helst ikke si hvor mange dusin mindre vellykkede bilder det ble!

  Min bror heter også Harald. Lykke til med videre kommentarer... Og når du omsider finner ut hvordan sakene er ment å virke, fortell gjerne om det!

  SvarSlett
 6. Vel, jeg har nå lært at blogspot bare viser siste del av URL-en man oppgir for openid, i stedet for å faktisk bruke data fra openid-serveren man bruker for å finne et passende displaynavn. Det er en nokså rudimentær bruk av openid, men jeg har skiftet navn på openid-delegasjonssiden min så jeg får et litt mer meningsfylt navn over kommentaren. (Følg linken for å få en idé om hva jeg prater om.)

  Din bror har tydeligvis god smak i valg av navn.

  SvarSlett