tirsdag 5. januar 2010

Synsfeltundersøkelse

Undersøkelsen tok for seg ett øye ad gangen, det andre ble tildekket. Jeg skulle fokusere på et bestemt område rett frem, og samtidig forsøke å registrere diverse lysglimt som danset rundt i hele synsfeltet, oppe, nede, høyre og venstre, ved å trykke på en knapp hver gang jeg mente å se et lysglimt. Det gikk fort, og jeg var trøtt siden det var tidlig om morgenen. Men så vidt jeg kunne forstå var det eneste man kunne slutte med noen grad av signifikans at jeg hadde problemer med å se de svake lysene høyt oppe i synsfeltet. Det gjaldt begge øynene, men mest det høyre.

Etterpå var det stråling til vanlig tid, og vi gikk til Bystasjonen (Leikny var med). Derfra gikk jeg til instituttet for å finne ut hvem som hadde søkt instituttlederstillingen etter meg – søknadsfristen gikk ut i går! Og for første gang har jeg i dag gått hele veien fra Haukeland og hjem, bortsett da fra hurtigbåtstrekningen fra Nøstet til Kleppestø. Jeg føler at jeg trenger mosjonen mer enn noensinne, for de siste dagene er jeg blitt litt mer trøtt. Snøen burde helst smelte, for det er ikke godt å gå slik føret er nå.

Det er bare seks stråledager igjen, heldigvis.

4 kommentarer:

 1. Vanskelig å se lys høyt oppe? Det er da bare en fordel, så slipper du å bli distrahert av UFOer når du forhåpentligvis får begynne å kjøre bil igjen.

  SvarSlett
 2. Nei, da vi leste av resultatene, så vi at du hadde mange svarte firkanter i oppe-feltene, det betyr at du verken så sterke eller svake lysglimt der.
  Røde firkanter betød at du så sterke, men ikke svake lysglimt i det området. Du hadde en del slike også.

  Men gule prikker dominerte heldigvis både midt i, og på sidene og nede i synsfeltet - du så altså både sterkt og svakt lys der.

  SvarSlett
 3. @hanche: sant, sant! Nå var denne synsfelttesten ikke bestilt pga spørsmål om bilkjøring eller ikke, det var nevrokirurgene som bestilte den da jeg var nyoperert. Det finnes en egen synstest som går på egnethet for bilkjøring (den går på et annet apparat, i samme rommet vi var i dag). Jeg tipper at det er en nevrolog som skal avgjøre om og evt når jeg kan kjøre igjen.

  @Leikny: Det var sikkert felt der jeg ikke så noe, men jeg husker også bestemt at jeg så en god del lys høyt oppe. Jeg glemte å si at jeg også skal til en oppfølgende time hos lege på øyenavdelingen, allerede 20. januar :-) Kanskje vi da får en full forklaring på synsfelt-testen.

  SvarSlett
 4. Hun som målte deg, sa at synet ofte kunne komme tilbake etter en tid.

  SvarSlett