torsdag 26. november 2009

Alternativ vandretur


De som er kjent på Askøy og vet hvor vi bor, vil allerede vite at vi har flere kjøpesentre å velge mellom, men la meg ta en rask gjennomgang likevel:

1) Florvåg Senter er nærmest, med de mest generøse åpningstider, og dessuten er det vårt "Post i butikk" postkontor. Restaurant er der også, med pizza og pasta som viktigste retter. Matbutikken er OK, men med mindre utvalg enn konkurrentene. Lege og tannlege. Gangtid fra oss: ca 15-20 minutter ned og 20-25 minutter tilbake igjen.

2) Kleppestø Senter, i Kleppestø, kommunens kommunikasjons- og administrasjonstyngdepunkt. I umiddelbar nærhet finner man hurtigbåten til byen (dvs Nøstet, Bergen), bussterminalen på kaien med bussruter til Bergen og alle destinasjoner på Askøy, samt Kommunehuset. I selve sentret finner man Kundetorget med bl.a. NAV, folkeregisteret, kemneren, kommunale tjenester, biblioteket, legesenter (med min fastlege), og en rekke butikker og servicetilbud av alle slag. Kulinarisk skal det nevnes en kinesisk restaurant (Rose) og en Dolly Dimple's i tillegg til Baker Brun (jfr hederlig omtale tidligere her i bloggen) og enda et kaffested ved navn Kaktus.  Skal man gå fra oss til Kleppestø er det essensielt to muligheter: via Florvåg Senter eller over Bergheim og ned forbi Askøy Videregående Skole.  Gangtid: 40-50 minutter avhengig av dagsform og innsats :-)  Selv liker jeg for tiden best å gå rolig via Florvåg Senter og sørover langs riksveien, gjennom tunnelen.  Denne uken har det vært en daglig målsetning å kunne gå til Kleppestø Senter, akkurat fin mosjon for meg.

3) Askøy Senter  ligger på Kleppe og er også innen gangavstand for en som er i normal form.  Sentret er nylig utvidet og ombygget fullstendig, og tanken kom opp om å ta en kikk i dag.  Utfordringen var om jeg ville klare å gå dit!  Over Bergheim, via Kleppe Bedehus og videre nordover like til Askøy Senter.  Vel, jeg grep utfordringen og klarte med nød og neppe å karre meg hele veien frem, heldigvis i følge med Leikny.  (Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte.)  Og det er jeg glad for nå etterpå!  Sentret var lyst, åpent og innbydende, med bl.a. et romslig areal med bord og stoler der man kunne sette seg ned med mat som kunne være kjøpt hvor som helst i sentret, og der det tilbys gratis trådløst internett hvis man har med seg sin trofaste bærbare.  Og i den tiden vi var der, traff jeg en god bøling bekjente: Egir, Bjørg, Henrik, Dagny, Josefine, Tone, Rune, Unni, Karoline for å nevne noen. Riktig en hyggelig tur, til et senter som gav mersmak. De hadde også sin Baker Brun, som attpåtil hadde en "potet" i disken som ropte så pent på meg!  Du får notere, Terje :-)


Dagens vandretur gikk altså til Askøy Senter, i fulle regnklær, hvilket kom godt med.  Etter noen timer tok vi buss til Kleppestø, spiste middag på Rose:

og tok bussen hjem fra Kleppestøkaien til Øvre Florvåg.  Jeg føler meg i rimelig god almentilstand, men merker at jeg blir fortere sliten enn det jeg gjorde før i tiden da jeg var helt frisk.  Det trengs mosjon og aktivitet for å bygge opp formen.  Ukjente påkjenninger ligger jo foran meg, når strålebehandling og cellegift skal starte på tirsdag 1. desember.  Jeg vil tro at det er en fordel å være i god form når det starter.

I mellomtiden: vi har mye å være takknemlige for. Så:
Happy Thanksgiving!

3 kommentarer:

  1. Blitt fantastisk fint på nye-senteret. Hvordan skal det gå med Kleppestø nå!
    Bord og stoler og bredbånd uten kjøpeplikt....med kjempeutsikt over alle som kommer og går. Men uten bil er senteret håpløst plassert som annet enn langdistansvandremål.
    Så får de vel litt kunst på kaféveggene etterhvert. Mangelen var slående:)

    SvarSlett
  2. Hmmm... enda en potet, som tydeligvis uten noen samvittighet fortæres av den godeste vandrer.Ut ifra mine beregninger( jeg går tross alt på skole)-forbruker SA minst 600 kalorier på denne distansen noe som muligens rettferdigjør en ny potet.Husk potetpolitiet følger årvåkent med!

    SvarSlett