søndag 15. november 2009

Weekend på sykehus

Som jeg skrev i går: ingen legevisitt eller andre medisinske hendelser av større interesse. Denne helgen er blitt løftet til nye høyder av to grunner: for det første er allmentilstanden min blitt såpass mye bedre at jeg trives voldsomt mye bedre bare av den grunn. For det andre har jeg hatt en stor mengde svært velkomment besøk av kolleger, venner og familie. La meg starte med å nevne igjen besøket fra Bjørn og Runar på fredag og Kristin og Geir på lørdag. Og i dag har Kristin vært her igjen, sammen med vår lillebror Harald. De kom rett fra hotellfrokosten sin til Haukeland, var hos meg og med meg gjennom dagen. Blant annet så vi på bildene fra slektsstevnet vårt i Øystese i pinsen (hei Randi T, shoutout til deg!). Og da middagstiden nærmet seg, tok vi likegodt drosje til byen og gikk for en bedre middag på Wesselstuen (for "Naboen" var stengt, viste det seg :-() der vi også møtte Leikny! Ikke noe galt sagt om sykehuskosten, men Wessel fører tross alt en bedre indrefilét enn HUS, tror jeg alle vil være enige med meg i. Etter måltidet tok vi så hver vår taxi fra Wessel: Leikny og jeg til HUS, de andre to til Flesland og Osloflyet sitt.

Merkelig nok er det tilsynelatende tilstrekkelig med liv og vett i meg til at disse besøkene blir innholdsfylte og meningsmettede. For meg selv fortoner jeg meg rimelig rasjonell og koherent (innen visse grenser iallfall). Det kan selvsagt være et bedrag, men gjestene mine gir altså uttrykk for forbauselse over at det er så mye igjen av personen Stein Arild etter all julingen jeg har fått siste uken.

Så jeg er stadig optimist, ser frem til hva morgendagen bringer (kanskje utskrivning fra Nevrokirurgen og isteden kontakt med Kreftavdelingen?) og dager og uker videre fremover. Jeg får vel snakke med ekspertene om patologi, diagnose, behandlingsopplegg og prognose, iallfall håper jeg det. Denne akademikernaturen, dette dype ønsket om å forstå hvorfor og hvordan ting virker, og kan gå galt av og til!

Hjertelig takk for all oppmuntring og støtte som stadig strømmer mot meg fra alle kanter! Det varmer virkelig! Og bringer helse!

9 kommentarer:

 1. Hei igjen!
  Ikke før har jeg skrevet kommentar til et av dine tidligere innlegg, renner det inn med oppdateringer. Takk skal du ha! Godt å kunne følge med på tankene dine og utviklingen av tilstanden din.
  Nå skal vi se Tornerose av Staalen, 2. episode. Det bringer oss også til Bergen.
  God natt etter hvert!
  Werner hilser fortsatt!
  Klem fra Kari

  SvarSlett
 2. Hils Werner og alle dine! Klem tilbake fra meg, og god tur til Bergen :-)

  SvarSlett
 3. Hei Stein Aril!

  Vi ba for deg på møtet idag. Eg og Sigmund (og Samuel på sin måte) leda møtet. Vi hadde det ganske morsom må eg sei ;-)

  Men Lovsangsbanet var rimeleg redusert...
  Eg reknar med du har fiolinen med på HUS og ligg i hardtrenging no framfor julehøgtida som er rett rundt hjørnet. Vi er alle imponerte over korleis du tar det og skjønner at det er berre ein som kan gi ein slik fred.

  Ha ei velsigna natt!
  Klem frå oss tre i Holmedalen.

  SvarSlett
 4. HUS har funnet ut at mobiltelefoner og trådløse datanett er helt ufarlige, men falske fiolintoner kan man ikke ha i nærheten av sensitive instrumenter på overvåkingsavdelinger! Så fela får nok vente hjemme, enn så lenge :-) Men en og annen julesang sitter kanskje i fra gammalt, så det blir nok en råd med det.

  SvarSlett
 5. Takk for i sted! Det var også et flott besøk! Sjur viste meg leiligheten sin etterpå, og så kjørte meg hjem - vi har spist middag, og han har reist til byn' igjen - spørs om det blir gjort noe husarbeid her likevel, før jeg tropper opp hos deg igjen.....

  SvarSlett
 6. Sto opp tidlig i morges og tok oppvasken...du kan bare komme hjem i dag hvis de sender deg! Reiser straks.....

  SvarSlett
 7. Hei Stein Arild, jeg visste ikke at du lå på Haukeland, eller skulle ha kommet på besøk på fredag. Desverre tror jeg at min datter er nå smittet av svininfluensa, og jeg tror det er ingen god ide å komme på besøk med en gang.
  Det er veldig tøft det du går gjennom, har sett bildene fra operasjonen. Men jeg er veldig, veldig glad for at du føler deg bedre. Ønsker deg det beste, og god bedring!

  SvarSlett
 8. Har du virkelig sett bilder fra operasjonen! Så flott! Jeg ser frem til å snakke med deg igjen snart. Jeg vil være 100% sykmeldt et par måneder, men kan leve et rimelig normalt liv, kanskje med en bytur nå og da.

  SvarSlett
 9. Legger inn denne kommentaren som kom fra Gunnvald:

  Kropp og sjel.
  Min erfaring med kreftbehandling var også at legene gjerne kunne og burde herje med kroppen min for å ta knekken på kreften.
  Det er bare veggene i huset de driver på med.
  Husets indre - sjelen og tenkevirksomheten - gjør de lite med sjøl om nye erfaringer gir grunn til nye refleksjoner.
  Gå på restaurant og hygg deg med gode venner. Huset står sjøl om veggene må repareres.

  SvarSlett