torsdag 17. desember 2009

Blues på blå resept

Sol i dag også. Her skal det komme nye boliger, på vestsiden av Svartedalsveien, nettopp der jeg sto og ventet på drosjen min kl 1045 i dag:


Ombygginger i Kreftavdelingens lokaler gjør at jeg nå for tiden skal bruke ventearealet for Strålebehandling 3, til tross for at mine egne stråler kommer fra Strålebehandling 1. Men det er bare noen få meter unna, og stolene er like gode begge steder:


Strålingen ble fremskyndet hele 20 minutter i dag, så jeg kom raskt til et av hverdagens faste høydepunkt: kaffe og smørbrød servert av Rebekkalosjen:


Det passet ekstra godt at jeg var ferdig så tidlig i dag, for kl 12 startet en liten huskonsert i atriet, med "Hungry" John Bernes og Atle Johannesen. "Blues på blå resept" ble den kalt, og den var ganske riktig gratis, både for kreftpasienter og deres pårørende. Ekstra hyggelig da at både Leikny og Torstein nettopp var kommet for å hilse på meg.  De hadde gått fra Sandviken, opp Stoltzekleiven og via Fløyen og Svartediket helt til Haukeland, og kom i tide til å få med seg konserten.  Sprekt!

Dette er utrolig dyktige musikere, med swing, drivende musikalitet, humor, og total teknisk beherskelse av både instrumenter og sangstemme.  Nettstedet deres er http://www.hungryjohn.com/.


Uskarpt bilde, men uttrykksfullt likevel: Hungry John!


Han spiller også gitar


og munnspill:


Litt av publikum som koser seg:


Etter konserten gikk jeg bort til John og fortalte at sist jeg var på konsert med ham var i "Hulen" (en grotte under Nygårdsparken med inngang fra Møhlenprissiden) i 1983 eller 84, antakelig i forbindelse med Nattjazzen (konserter i løs tidsmessig forbindelse med Festspillene i Bergen). Samtalen foranlediget en photo opportunity som Leikny var våken nok til å utnytte:
Og plutselig dukket det opp – ut av det blå, om man så kan si – en journalist som spurte meg om jeg kanskje het Stein Arild? Jo, jeg gjorde da det, og ble intervjuet på flekken, med Atle Johannesen i bakgrunnen:


En feiende fin dag. Jeg er i god form, helt uten problemer etter gårsdagens utskeielser i matveien. I morgen er tredje stråleuke til ende, hvilket betyr at jeg er omtrent halvveis i den delen av behandlingen. Jeg kjennes solbrent på høyre siden av hodet, men det gjør vel ikke noe!

3 kommentarer:

 1. Hvor jobbet journalisten? Kan vi vente forsider?

  SvarSlett
 2. BA. Neppe. Hun har en sak på nettutgaven i dag, som jeg har linket til i teksten (se etter ordet "huskonsert").

  SvarSlett
 3. Hun hadde faktisk lest bloggen hans!

  Om det første bildet: Flotte tomter rett vsa oss, men husene var håpløst kjedelig og mislykket designet. Hvis man først skal bruke 3-4 millioner på å bygge nytt, så bygger man ikke SLIK! De fikk rett og slett ikke solgt! Skulle jo vært ferdige forlengst....

  SvarSlett