lørdag 19. desember 2009

Snøvær, øving og bursdagsfeiring

Lørdag, så ingen stråling i dag, men travelt ble det likevel! Aller først skal dosettene for kommende ukes dager fylles med de relevante piller:


Så tur til Kleppestø for å postlegge julegaver og handle mat. Deretter skulle det være øving med en viss fiolintrio hjemme hos oss, og jeg fikk sitte på med Sigmund og Åsta Katrine fra Kleppestø og hjem. Det passet godt, så mye mat jeg hadde kjøpt! I snøværet ble det nokså spennende oppover Florvågbakken, men Sigmund viste seg som en meget god vintersjåfør, og bilen hans er også av beste merke, så vi kom frem!

Her øver vi til morgendagens "Vi synger julen inn" i Misjonskirken kl 17:


Vi var invitert til bursdagsfeiring i byen, og skulle møte ved den blå steinen kl 16. Best passet det da å gå til Kleppestø i sterk motvind og snøvær, og ta bussen kl 1530 derfra. Uværet førte til at jeg gikk raskere enn normalt, og det ble tid til overs for en gratis kaffe og vaffel på sentret før bussen tok oss til byen.

Bursdagsmiddagen fant sted på Peppes Pizza ved Ole Bulls plass, og var både velsmakende og særdeles hyggelig:


Dette er vel første gang jeg er ute på restaurant i byen siden 14. november, og iallfall første gang jeg benytter offentlig transport til byen siden jeg startet strålebehandlingen. Stadig mer av det normale liv vender tilbake, i god behold ser det ut til. Overhodet ingen problemer med kvalme eller bilsyke, til tross for at bussturen hjem ble lang, forsinket og kronglete.

Delvis skyldtes dette vanskelige kjøreforhold i snøføyka, og delvis en overfylt buss der nesten alle passasjerene skulle kjøpe enkeltbillett hos sjåføren, med dyp graving i lommer, ryggsekker og vesker etter de nødvendige midler, og kompliserte veksletransaksjoner. 

Oslo Sporveier har innført et system der det koster ekstra å kjøpe billett hos føreren; man oppmuntres isteden til å kjøpe billett f.eks. på en automat i nærheten, før påstigning. Så slipper da også Oslotrikken å stå et helt kvarter på en enkelt holdeplass, bare for å slippe inn passasjerer.  Kanskje en idé for Tide også?

3 kommentarer:

 1. Du skrev ikke at du sto over kinoen til slutt! Veldig interessant moderne eventyr, "Avatar", med elementer fra New Age og naturfilosofi, jordisk grådighet, mot, bygging av fiendebilde, kjærlighet ("Jeg SER deg - og JEG ser deg! var de to store kjærlighetserklæringen), "imponerende" vold, en frelser som nesten blei myrdet av de han skulle redde - og en masse teknikk.Vi brukte 3D-briller, én gang kastet jeg meg unna i stolen....

  Syns nok der var mye kulde og banning også. Anbefaler ikke folk å fylle seg med slikt til daglig. Men lærerikt var det, på flere plan. Forstå verden....(den virtuelle, som ungdommen lever i....). Og bli i stand til å snakke med folk.....lære litt krigsfilosofi og hverdagspsykologi.... Joda!

  SvarSlett
 2. Den virituelle verden ungdommen lever i er kanskje litt annerledes enn den i Avartar?

  SvarSlett
 3. Lever MED, da! Og barn også.

  Se på dagens monster-LEGO, mange dataspill og TV-program, allslags leke- og pyntefigurer og fantasy-filmer.....Harry Potter f.eks. Det er slikt som gir fellesreferanse for de unge nå, ikke bibelens historier, som jo er voksnes fellesarv.

  Filmen hentet forresten også mye inspirasjon fra bibelen: Livets tre.....sjelens tre.....

  SvarSlett