onsdag 9. desember 2009

Søndagsklær til mor

En ganske alminnelig dag på HUS, det eneste utenom det vanlige var at patienttransporten insisterte på å hente meg en halvtime før vanlig tid i dag, samtidig som selve strålingstimen faktisk til en forandring var ørlite grann forsinket. Men alt i alt en god dag "på jobben". Det er forresten nøyaktig en måned siden operasjonen i dag.

(Innskutt note: jeg er klar over at norsk rettskrivning sier "pasient", men akkurat i forbindelse med transporttjenesten faller det meg mer naturlig med stavemåten "patient", ettersom det er denne kvaliteten man virkelig trenger store doser av til tider.)

Etter middag, og etter å ha fulgt starten på Magnus Carlsens parti mot Luke McShane i London Chess Classic, annen runde, la vi ut på kveldens tur, som gikk til Askøy Senter. Mens jeg fikk min kaffekopp og "müslibolle" hos baker Brun, fikk Leikny kjøpt antrekk til de to konsertene hun skal synge i med koret sitt, "Ekko", på søndag. Her demonstrerer hun antrekket på spisebordet hjemme, på kommando fra og til glede for den stolte fotograf og ektemann:Fra Askøy Senter tok vi buss til Kleppestø og gikk derfra til Egir og Bjørg, som faktisk bor i "vår" gamle leilighet på Ekrene! Der fikk vi servert en nydelig is med smoothie. Det egentlige ærendet mitt var å ta en kikk på Bjørgs cello, som ikke er riktig helt ferdigmontert ennå: stemmeskruene holder ikke strengene på plass. Løsning: Egir fikk låne min "WirbelSeife", et stoff til å smøre på stemmeskruene i den hensikt å øke friksjonen. Så får vi håpe at tonen holder. Jeg gleder meg til høre levende cellotoner fra Bjørg!

Og hvis noen lurte på hvordan sjakkpartiet gikk: Mange vil kjenne den minst fem år gamle karakteristikken "Magnus Carlsen is the Mozart of chess".  Dagens sitat fra ICC (Internet Chess Club) lød slik: "Mozart was the Carlsen of music!".

4 kommentarer:

 1. Har nok svart bukse og rød topp fra før. men buksa er slitt og rødfargen feil - fint skal det være! Vi blir vel 16-17 i koret søndag - bare alle fire mennene kommer :-o Vi er sårbare! Men synger fint:)

  SvarSlett
 2. På grunn av sjokkskadet personell har det ikke vært mulig for potetpolitiet å gripe inn overfor de utlagte bildene i siste reportasje. Men endelig har vi et håndgripelig bevis-materiale! Tiltalte vil også måtte forklare sin befatning med bevis-unndragelse ved å omdøpe bevis-materialet(marsipankaken)til en muslibolle.

  SvarSlett
 3. Det anføres til mitt forsvar at konstruksjonen "müslibolle" ville ligget hinsides mitt begrepsapparat og forestillingsevne dersom jeg hadde hatt til hensikt å forfalske en betegnelse. Jeg vil om det kreves kunne innkalle til retten en medarbeider bak disken hos Baker Brun som vil kunne bekrefte at de faktisk fører et bakverk av dette pussige navn.

  SvarSlett
 4. Jeg melder meg herved som sakkyndig, all den stund jeg selv spiste en müslibolle hos Kaffebrenneriet i Oslo for to dager siden, og dermed kan bekreftet bollens eksistens.

  SvarSlett