tirsdag 22. desember 2009

Sol og snø

God dag i dag! Strålingen ble litt forsinket til en forandring, men desto bedre smakte smørbrødene etterpå. I går hadde jeg glemt noen viktige papirer på instituttet, så jeg bestemte meg for å spasere fra HUS istedenfor å bestille den vanlige pasienttransporten hjem. Det var strålende solskinn så lenge det varte, og jeg gikk i hovedsak samme vei som forrige onsdag, ned Fløenbakken og langsmed Store Lungegårdsvann, og denne gangen direkte til Autogården. Etter et par timer på instituttet gikk jeg til Burger King for en Whopper, og deretter gjennom byen til Nøstet og "Snarveien", som er navnet på hurtigbåten mellom Bergen og Askøy. Jeg tok meg også tid til en gratis vaffel og kaffe (er det femte eller sjette gangen, tro?) på Kleppestø Senter før bussen tok meg til Bakarvågen og jeg gikk hjem derfra. Som vanlig traff jeg kjentfolk, denne gang var det Karsten på båten, Hari på busstoppet og Turid på sentret.

Resten av dagens blogg blir bare et lite utvalg av bildene jeg knipset. Kameraet henger godt rundt halsen og er lett å bære og bruke. Med tiden har jeg nok tenkt å lære meg mer om det, men inntil videre er det mest point-and-shoot, uten større ambisjoner fra min side enn å se hvordan det går.

Stilig funkishus mellom Haukeland og Haraldsplass:


Bellevue sett fra Fløenbakken:


Kjenner du igjen stien fra forrige ukes tur?


Årets korteste dag dette, og nå forsvinner solen bak Løvstakken, et av de syv byfjellene i Bergen:


Minuttet etter er den borte:


Her er Autogården, der Matematisk institutt holder til. Merk spesielt den sterkt verneverdige fasaden til høyre i bildet som jeg nevnte forleden dag.  Legg også merke til det vinduet i femte etasje man ser halvparten av, rett til venstre for "E"-en i skiltet. Det vinduet hører til mitt kontor!


Øverst i bakken er en liten del av Realfagbygget, som etter alt å dømme en vakker dag skal bli instituttets nye hjem:


Turen fra Bystasjonen til Nøstet gikk i tusmørket. Fugleliv på Lille Lungegårdsvann, med det tradisjonsrike juletreet. Man ser også Johanneskirkens tårn i silhouett:


Vi går mot Festplassen, med selveste Christian Michelsen-statuen, laget av Gustav Vigeland. Sokkelen er iallfall høy nok!


Ole Bulls plass er der fremme, mellom Radisson-hotellet (t.v.) og Peppes Pizza (t.h.).  Lengst vekk kan man få øye på teatret i byen, Den Nationale Scene.


Torgallmenningen er igjen skjemmet av en forvokst og deformert campingvogn:


Det er kuldegrader, men ikke verre enn at folk hygger seg på uterestaurant (mellom Dickens og Wesselstuen):


Og så Den Nationale Scene som troner majestetisk øverst i bakken:


Til avslutning en kikk inn i dette smuget på Nøstet, rett før jeg border hurtigbåten til Askøy:


Mens jeg har gått tur og deretter blogget, har Torstein og Leikny vært ute på handletur for å forberede julen (de er enda ikke kommet hjem), og Aashild er her hjemme og vasker hus, støvsuger og steller. Takk til dem alle, og takk for i dag! Det er godt å ha familie rundt seg.

4 kommentarer:

 1. Takk for flotte bilder av klar og skarp midtvintersol. Nå kan vi håpe på lysere tider (på flere måter).
  For øvrig gjentar du ikke en feil jeg var skyldig i som kreftpasient. Jeg lot kameraet ligge nesten stille i de ni månedene det sto på. På reiser før og etterpå var jeg flink, men det er få bilder av meg og mine aktiviteter i behandlingsperioden.

  SvarSlett
 2. Ordentlig fint bilde av smauet. Smuget. Er litt forvirret der.

  Nå tror jeg alle julegaver er kjøpt. Skal bare lete etter Torsteins gamle lego OG oppskrifter - trøste meg - på loftet - oi du hutre - - - En viss ung mann som ønsker seg lego til jul kommer på besøk 2. juledag, og da tenkte jeg å ha noen overraskelser klare:)

  Det der er faktisk et digert prosjekt. Tenk om noen familiemedlemmer kunne blitt med!?

  Torstein falt ned loftstrappen i dag! Omtrent fra midten, eller litt lavere. Han gikk framlengs...trøste ham....

  SvarSlett
 3. Den forvokste campingvognen huser tross alt vår kjære pepperkakelandsby!

  SvarSlett
 4. @Leikny: du har helt rett, smugets rette navn er "Borgesmauet".

  SvarSlett