onsdag 23. desember 2009

Flekkvis håravfall

Cellegiften min er ikke ventet å føre til håravfall, men strålingen var varslet å ha en viss flekkvis slik effekt. Halvveis ut i behandlingen kan man nå se dette.


Enda tydeligere er det kanskje bakfra. Strålingen foregår i flere omganger hver dag, fra litt ulike retninger, og reflekteres i godt lokaliserte soner på hodet.  (Men månen på toppen er nok "min egen", uten større sammenheng med behandlingen.) Det hårløse feltet helt bak er en sone der strålene forlater hodet etter å ha passert gjennom, for jeg blir nemlig ikke bestrålt bakfra, så vidt jeg vet:


Sammenlikner man med bildet i høyremargen fra 18. november, må man bemerke at jeg den gangen hadde lite hår i området fordi det var barbert til operasjonen. I den forgangne måned hadde det altså vokst bra ut igjen, før det nå flekkvis faller av. I samme periode er operasjonsarret grodd betydelig.

Og så den etterhvert obligatoriske billedreportasjen som dokumenterer hjemturen fra HUS. Også i dag gikk jeg til Nøstet, tok hurtigbåten til Kleppestø, fikk gratis vaffel og kaffe og bussen hjem. Og jeg traff tre bekjente underveis: Frank og Elisabeth på Nøstet, og Joseph i Kleppestø.

Dagens oversiktsbilde over Storelungeren og Bergen:


Helt vindstille i dag! Og vannspeil er gøy for alle som fotograferer:


Alle osteelskeres favorittspeditør:


Litt handling måtte til på Bystasjonen, eller Bergen Busstasjon som det også heter:
Tre fugleknips fra Lille Lungegårdsvann:


På Nøstet står det et skjevt nøst som også gjerne vil speile seg i vannet:


Dette parkeringshuset er kunstnerisk dekorert med hengende metallplater som nok skal illudere tørrfisk:


Her er kanskje originalen, fra Svolvær:


Hurtigbåtterminalen ligger nemlig rett ved Hurtigruteterminalen! Jeg benyttet det fine været til å tilbringe overfarten på dekk og knipse. Først Polarlys, som går nordover kl 22:30 (med onkel Per ombord, fikk jeg vite i kveld!):


Nordnes med boligene på "Verftet". Høyhuset ytterst til venstre er Havforskningsinstituttet:


Vi ser tilbake til Ulriken, rett ved Haukeland:


Denne fjelltoppen heter Storavarden. Huset vårt ligger litt mindre enn halvveis opp til toppen, på høyre side sett fra denne vinkelen.  Men det kan ikke sees på bildet.


Florvåg er navnet på denne viken (vågen) som stikker inn bak Statoiltanken. Et av norgeshistoriens blodigste slag sto der i 3. april 1194 mellom kong Sverre og "Øyskjeggene".  Det ble sagt at byfjorden fløt av blod i dagevis etterpå.  Heldigvis er her fredelig nå!


Askøybroen. For tidlig på dagen til at "perlekjedet" er tent.


Innseilingen til Kleppestø, med bl.a. Rundetårn, Kommunehuset, parkeringplass på kaien, og kjøpesentret:


Og så er reisen slutt og jeg går fra borde:

7 kommentarer:

 1. Siden en nærmest glattbarbert skalle er moderne for tida, fikk jeg frisøren til å ta rubbel og bit da mitt håravfall begynte. Da så jeg marginalt yngre ut. Håret hadde for øvrig begynt å gro litt igjen da jeg hadde min høydosekur, men da forsvant absolutt alt hår fra kroppen.
  Men det kom igjen.

  SvarSlett
 2. @Gunnvald: Hårklipp er blitt vurdert her også, men forslaget er foreløpig forkastet (av meg). Dels er jeg litt nysgjerrig på hvordan det utvikler seg, og dels er de aktuelle hudpartiene litt såre. Vi ser det litt an, over jula iallfall. Forøvrig var det innspillet fra deg forleden dag som satte meg på tanken om å avbilde fenomenet. Takk for det.

  Og riktig god jul!

  SvarSlett
 3. Håravfall Men
  Håravfall Hos Kvinner
  Flekkvis Håravfall
  Planta hårfibre er sikkert, 100% naturlig og rimelig, og de er også svært enkle å bruke. Flekkvis Håravfall, Håravfall Hos Kvinner & Håravfall Men

  SvarSlett
 4. Håravfall
  http://www.viviere.no/

  Please Click Above website here & Get information about Håravfall.

  SvarSlett

 5. Få tykkere hår Please Click Above website here & Get information about Få tykkere hår.

  SvarSlett
 6. Bredband fiber

  Please Click Above Link here & Get information and latest ideas about Best, Bredband fiber

  SvarSlett
 7. Viviere er et ledende europeisk merke, med flotte produkter for tykkere hår til rimelige priser. Du kan få tykkere hår på mindre enn ett minutt. Håravfall, Ettervekst - Viviere.no

  Få tykkere hår

  SvarSlett